Parc Meridian at Eisenhower Station
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/
http://www.studio39.com/project/park-meridian-at-eisenhower-3/

Scope

Parc Meridian at Eisenhower includes a 25-story residential high rise with a one acre community park, complete with a pond, trail, sculptures, interpretive signage and boardwalk. The pond functions as a publicly accessible open space and naturalized habitat for urban wildlife while achieving stormwater management functions. Located within the Hooff’s run watershed, the pond acts as a BMP for 65 acres of the surrounding community.  Native plants, which have adapted to saturated soil, submerged conditions, and exhibit the versatility to withstand intermittent large storm events were utilized on the shoreline.

The residential tower itself boats a pedestrian piazza at the lobby that welcomes pedestrians equally as well as vehicular drop offs and short term parking. Nestled within the massing of the towers, an amenity area with gathering spaces for small groups gives tenants a shared view of the pond.  A rooftop pool accompanies the clubroom for elevated entertainment year round.

Awards

2017 Award Winner for Excellence in Community Beautification by the Alexandria Beautification Commission

Location

Alexandria, VA

Client

Paradigm Companies

Project Type

Date

2017