Douglas MacArthur Elementary
http://www.studio39.com/project/douglas-macarthur-elementary-school/
http://www.studio39.com/project/douglas-macarthur-elementary-school/
http://www.studio39.com/project/douglas-macarthur-elementary-school/
http://www.studio39.com/project/douglas-macarthur-elementary-school/
http://www.studio39.com/project/douglas-macarthur-elementary-school/
http://www.studio39.com/project/douglas-macarthur-elementary-school/
http://www.studio39.com/project/douglas-macarthur-elementary-school/
http://www.studio39.com/project/douglas-macarthur-elementary-school/
http://www.studio39.com/project/douglas-macarthur-elementary-school/

Scope

The MacArthur Elementary School PTA approached STUDIO39 to design an outdoor classroom and upgrade and connect existing outdoor facilities. The outdoor classroom design includes a circular concrete sitting area, with large seating boulders placed in a radial pattern around the circle. Ornamental landscaping was placed at the edges of the outdoor classroom and large trees were added for shade. A colored concrete walking track was added around the open space field connecting a new basketball court, a redesigned kindergarten pod sitting area, and the outdoor classroom to the exterior accesses from the school building. Colorful rubber surfacing was also installed under the new and old playground equipment.

Location

Alexandria, VA

Client

Douglas MacArthur Elementary School PTA

Project Type

Date

Completed in 2007